سفارش تبلیغ
صبا ویژن

رسانه تاب آوری Resilience Media

مُدل نوین آموزش تفکر انتقادی در مددکاری اجتماعی

 

این مطلب یک یادداشت علمی با موضوع مُدل نوین تفکر انتقادی در مددکاری اجتماعی می باشد که در ادامه خواهید خواند.

مُدل نوین آموزش تفکر انتقادی در مددکاری اجتماعی
نویسنده:سیده محبوبه غنائی، مددکار اجتماعی و کارشناسی ارشد مدیریت خدمات اجتماعی

ورود تفکر انتقادی به حرفه مددکاری اجتماعی

فهرست عناوین این مطلب [پنهان]

  • 1 ورود تفکر انتقادی به حرفه مددکاری اجتماعی
  • 2 پیامد اندیشه انتقادی در مددکاری اجتماعی
  • 3 اهمیت تفکر انتقادی در حرفه مددکاری اجتماعی
  • 4 وضعیت موجود در خصوص پیچیدگی
  • 5 وضعیت کاربردی و شناخت تفکر انتقادی در حرفه مددکاری اجتماعی در کشور

در اواخر قرن 18، رویکردهای انتقادی در خصوص عدم کاربردی بودن جامعه شناسی زمینه را برای شکل گیری و توسعه حرفه مددکاری اجتماعی فراهم نمود.

مــددکاری اجتماعی در مراحــل آغازیــن بیــش از هــر چیــز بر مداخلاتی کــه به مشــکل گشــایی منتهی می شــدند، متمرکز بــود و ضعــف پایه های نظــری برای مداخلات آنهــا بارها از جانب جامعه شناســان مورد انتقاد قرار می گرفت (معارف وند به نقل از مانسون1979.)

پیامد اندیشه انتقادی در مددکاری اجتماعی

نکته قابل توجه این بود که مددکاران اجتماعی به جد و با اولویت در راستای یافتن راه حل های عملیاتی در حل مشکلات اجتماعی تلاش می کردند.

این در حالی بود که جامعه شناسان معتقد بودند که مددکاران اجتماعی باید از روش های موجود یا ابداع شده در این رشته بهره بگیرند اما آنچه در واقعیت رخ داد چیز دیگری بود.

مددکاران اجتماعی بدین جهت که حتی جامعه شناسی کاربردی را که عملیاتی ترین گرایش در رشته جامعه شناسی است برای پاسخ به اهداف حرفه مددکاری اجتماعی کامل و کافی ندیدند، از این رو از رشته های دیگری همچون روانشناسی و مردم شناسی نیز در ارائه نظریه و طراحی مُدل توجه نمودند. تا به خلاء موجود از نظر عملیاتی و کاربردی بودن نظریات و الگوها، پاسخ داده شود (معارف وند،1397.)

به عبارتی مددکاران اجتماعی در طراحی مُدلها و مداخلات تخصصی و بومی مددکاری اجتماعی علاوه بر استفاده از نظریات تخصصی رشته مددکاری اجتماعی، به واسطه ماهیت بین رشته ای بودنِ خود، از رشته های دیگری همچون روانشناسی، مردم شناسی و مدیریت نیز استفاده می نماید و این گسترش، پیشرفت و بومی سازی حرفه را مدیون تفکر انتقادی مددکاران اجتماعی می باشد.

جهت دریافت متن کامل مقاله به صورت PDF اینجا کلیک کنید.